隐私权声明

隐私权声明

Privacy Policy

New Era University College (hereinafter referred to as “NEUC”, “We”, “Our”, “Us”. We value your privacy and are committed towards the protection of your Personal Data in compliance with the Personal Data Protection Act 2010 (hereinafter referred to as “PDPA” or the “Act”).
 

What is Personal Data Protection Act (“PDPA” or the “Act”)?

It is an Act enacted by the Malaysian government in 2010 to regulate the use and processing of an individual’s personal data in commercial transactions.
 

Personal Data

The term “Personal Data” refers to any information of Data Subject (current, past or prospective students, parents, guardians, vendors, suppliers, service providers and visitors. Hereinafter collectively referred to as “You” or “Your”) who is identified or identifiable from the information that is collected by NEUC.

Such personal data may include name, date of birth, gender, race, nationality, religious belief, medical details, address(es), email address, contact numbers, particulars of identity documents (including NRIC or passport number), academic records, images (including photographs), information in audio and/or video format (including voice, video recording, closed-circuit television (CCTV) and any security recording).
 

How Is Your Personal Data Collected?

We generally keep personal data that you submit voluntarily. Such information may be collected through the following channels:

  1. If you are current, past or prospective students, parents or guardians, you may be required to:
    1. submit a comment or inquiry to NEUC through any online and/or offline medium;
    2. enroll into the programs offered;
    3. complete an online and/or offline survey, questionnaire or evaluation conducted by NEUC;
    4. contact us regarding our offered courses, programs, events (including school visits, seminars, exhibitions, roadshows, etc.).

    Personal data may also be obtained:

    1. through cookies when using our website at www.newera.edu.my or any sub sites of NEUC (including College Management Systems, E-learning portal, Webmail Services, etc.) ;
    2. when you fill out any forms, etc. when visiting our campus.
       
  2. If you are vendors, suppliers & service providers, information may be obtained:
    1. when you submit the tenders, quotations and proposals;
    2. from using our Website, and
    3. when you fill out any forms, etc. when visiting our campus.
       

Purposes of Collecting, Processing and Using Your Personal Data

The Personal Data that you provide to us voluntarily will be collected, processed and used from time to time for one or more purposes as listed below:

  1. If you are current, past or prospective students, parents, guardians:
    1. to establish or verify your identity;
    2. to deliver relevant notices, information on educational services available through email or other modes of telecommunication (e.g. phone calls, text messages, etc.) from our authorized third party.
    3. to administer your admission into NEUC and for other administrative purposes;
    4. to transact payment of fees, scholarships or loans, collection and credit reporting;
    5. to provide visa application, immigration services and insurance coverage throughout the duration of your studies in NEUC;
    6. to monitor your academic progress;
    7. to check on your health problem(s);
    8. to provide counselling services, services offered by the Student Union / clubs / associations /alumni ,etc.;
    9. to convey information on crime prevention, crisis management and disaster recovery;
    10. to get a better understanding of your current and future educational needs;
    11. to keep graduation records and arrange job placement, internships;
    12. to comply with applicable laws, proceedings or inquiries from regulatory authorities and enforcement agencies.
       
  2. If you are vendors, suppliers, service providers and visitors:
    1. to convey relevant information or services available to you or required by you;
    2. to comply with NEUC’s legal and regulatory obligations in its operation;
    3. to process any payments related to services provided; and
    4. for our internal records.
       

Storage and Retention of Personal Data

Your personal data is stored securely in hard copy and/or soft copy in our databases within our secured area. In accordance with the applicable laws and regulations, precautions will be made to prevent unauthorized or unlawful processing of your personal data. Any loss, misuse, modification, unauthorized or accidental access or disclosure, alteration or destruction of personal data shall be deemed a breach of trust.

Any personal data that you have provided to us will not be sold, rented or traded but will be retained by us as long as necessary for the fulfilment of the Purposes stated above, and where required, to fulfil the statutory, regulatory or educational requirements.
 

Disclosures and Transfers of Personal Data

Personal Data provided to us will generally be kept confidential. It will be disclosed only if your consent is given for the use by the following parties:

  1. If you are current, past or prospective students, parents, guardians:
    1. the Ministry of Education (MOE), Malaysian Qualifications Agency (MQA) and/or any other lawful government departments/agencies, statutory authorities and industry regulators;
    2. relevant professional bodies who provide related services or products in connection with NEUC, for example insurance agencies/ insurers, university partners, PTPTN, SOCSO, EPF, external examination and/or scholarship boards and appointed third parties such as lawyers, auditors, consultants, advisors, contractors;
    3. NEUC auditors, consultants, accountants, lawyers or other financial or professional advisors;
    4. donors of scholarships or loan providers, prizes and sponsorships;
    5. student bodies (such as student union, clubs, associations and alumni);
    6. companies and/or organizations providing internships and employment opportunities;
    7. companies and/or organizations that assist you in processing, administering and/or otherwise delivering services that you have requested.

    Unless required or permitted to do so by law, we will not otherwise sell, rent, share or distribute any of the information you provide to us without your consent.

  2. If you are vendors, suppliers, service providers and visitors:
    Your personal data provided to us is processed internally by NEUC. Access to your personal information is restricted to staff who are contractually required to process your personal information in accordance with their respective job requirements; and only necessary information is released to the relevant employees.
    Unless required or permitted to do so by law, we will not otherwise sell, rent, share or distribute any of the information you provide to us without your consent.

    Consequences of Refusal / Failure to Provide Personal Data
    It is obligatory for you to provide us with all the relevant Personal Data requested from you for the above stated Purposes. Failure to supply such Personal Data or withdrawal of your consent given to us to process your Personal Data may result in a disruption or termination of your application / request for our services.
     

Access Rights and Corrections

As a Data Subject, you have the rights to request access to, correct and/or update your Personal Data which is inaccurate, incomplete, misleading or not current. You may contact the departments stated below for such action:

  1. If you are current, past or prospective students, parents, guardians, contact:
    New Era University College Registrar’s Office
    Blocks B & C,
    Lot 5, Seksyen 10, Jalan Bukit, 43000 Kajang, Selangor.
    Tel: 603-87392770
    Fax: 603- 87336799
    Email: registrar@newera.edu.my
     
  2. If you are vendors, suppliers, service providers and visitors, contact:
    New Era College General Affairs Department
    Lot 5, Seksyen 10, Jalan Bukit, 43000 Kajang, Selangor.
    Tel: 603-87392770
    Fax: 603- 87336799
    Email: general@newera.edu.my
     

Links to Third Party Website

Links to other sites are provided for your convenience and information. These sites may have their own privacy statements in place. As such, we advise you to check before you visit any linked websites. We shall not be held responsible for the collection, use, maintenance, sharing or disclosure of any data and information kept by such third party.
 

Cookies

Cookies are small files saved to your computer’s hard drive that tracks, saves and stores information about your interactions and usage of our website (system login credentials, email address and contact). This allows NEUC Website, through its server, to provide you with a tailored experience within our website and this information will be used for its intended purpose only.
 

Conflict

In the event of any discrepancies between the English and the Bahasa Malaysia versions of the Privacy Policy, the terms and conditions stipulated in the English version shall supersede the Bahasa Malaysia version.
 

Notice

NEUC may amend this policy from time to time. If substantial changes are made, we will notify you by posting a prominent notice on the Website.

 

(Updated in June 2017)
(Revised and Approved by Administration Meeting on 14th June 2017)

Polisi Privasi

Kolej Universiti New Era (selepas ini dirujuk sebagai "NEUC", "kami" atau "kita"), kami menghargai privasi anda dan komited terhadap perlindungan Data Peribadi anda sebagai mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (selepas ini dirujuk sebagai "PDPA" atau "Akta")
 

Apakah Akta Perlindungan Data Peribadi ( "PDPA" atau "Akta")?

Ia adalah satu Akta yang digubal oleh kerajaan Malaysia pada tahun 2010 untuk mengawal selia penggunaan dan pemprosesan data peribadi individu dalam transaksi komersial.
 

Data Peribadi

Istilah "Data Peribadi" merujuk kepada apa-apa maklumat daripada Subjek Data (pelajar semasa, bekas pelajar atau bakal pelajar, ibu bapa, penjaga, penjual, pembekal, pembekal perkhidmatan dan pelawat (selepas ini dirujuk sebagai "Anda") yang dikenalpasti atau dapat dikenal pasti daripada maklumat yang dikumpulkan oleh NEUC.

Data peribadi itu boleh termasuk nama, tarikh lahir, jantina, bangsa, kewarganegaraan, kepercayaan agama, maklumat perubatan, alamat/alamat-alamat, alamat e-mel, nombor telefon, butir-butir dokumen pengenalan (termasuk nombor kad pengenalan atau nombor pasport), rekod akademik, imej (termasuk gambar), maklumat dalam audio dan / atau format video (termasuk suara, rakaman video, rakaman televisyen litar tertutup ( "CCTV") dan apa-apa rakaman keselamatan).
 

Bagaimanakah Data Peribadi Anda Dikumpul?

Kami akan mengumpul data peribadi anda hanya apabila anda secara sukarela mengemukakan maklumat itu kepada kami dari semasa ke semasa, termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berikut:

A) Jika anda adalah pelajar semasa, bekas pelajar atau bakal pelajar, ibu bapa, penjaga:

  1. mengemukakan komen atau pertanyaan di NEUC melalui mana-mana medium dalam talian dan / atau di luar talian;
  2. mendaftar ke kursus yang kami ditawarkan;
  3. menyempurnakan soal selidik, penilaian atau kajian dalam talian dan / atau luar talian yang dikelolakan oleh NEUC;
  4. komunikasi dengan kami berkaitan dengan kursus yang ditawarkan, program, acara (termasuk lawatan ke sekolah, seminar, pameran dan jerayawara);
  5. boleh dikumpul daripada kuki melalui penggunaan laman web kami di www.newera.edu.my atau mana-mana laman lain NEUC (termasuk Sistem Pendtadbiran Kolej, portal e-pembelajaran, perkhidmatan mel Web dan lain-lain. Secara kolektifnya selepas ini dirujuk sebagai "Laman Web "); dan
  6. apabila anda melawat ke kampus kami.

B) Jika anda penjual, pembekal, pembekal perkhidmatan dan pelawat:

  1. mungkin dikumpul semasa anda mengemukakan tender, sebut harga dan cadangan, yang mana berkenaan;
  2. dari penggunaan laman web kami termasuk mengemukakan pertanyaan; dan
  3. apabila anda melawat ke kampus kami.
     

Maksud Mengumpul, Memproses dan Menggunakan Data Peribadi Anda

Data Peribadi yang anda berikan kepada kami secara sukarela akan dikumpul, diproses dan digunakan dari semasa ke semasa oleh kami untuk satu atau lebih daripada tujuan-tujuan berikut (disebut secara kolektif sebagai, "Tujuan"):

A) Jika anda adalah pelajar semasa, bekas pelajar atau bakal pelajar, ibu bapa, penjaga:

  1. untuk membina atau mengesahkan identiti anda;
  2. untuk menyampaikan notis, maklumat perkhidmatan pendidikan yang berkaitan kepada anda atau yang diperlukan oleh anda dari semasa ke semasa melalui tetapi tidak terhad kepada e-mel, telekomunikasi melalui pihak ketiga yang diberi kuasa oleh kami (peringatan panggilan telefon atau mesej teks (SMS))
  3. untuk mentadbir kemasukan anda ke dalam NEUC dan apa-apa maksud pentadbiran yang lain;
  4. untuk mengatur bayaran, pembayaran yang berkaitan, biasiswa atau pinjaman, pengumpulan dan pelaporan kredit;
  5. untuk menyediakan permohonan visa, perkhidmatan imigresen dan perlindungan insurans sepanjang tempoh pengajian anda di NEUC;
  6. untuk mengawasi perkembangan akademik anda;
  7. untuk pemantauan kesihatan, perkhidmatan kaunseling, kesatuan / kelab / persatuan pelajar / perkhidmatan alumni, pencegahan jenayah, pengurusan krisis dan tujuan pemulihan bencana.
  8. untuk lebih memahami keperluan pendidikan semasa dan masa depan anda;
  9. untuk tujuan penyampaian ijazah, penempatan pekerjaan, latihan;
  10. untuk mematuhi undang-undang, prosiding atau pertanyaan daripada pihak berkuasa dan agensi-agensi penguatkuasaan.

B) Jika anda penjual, pembekal, pembekal perkhidmatan dan pelawat:

  1. untuk menyampaikan notis yang berkaitan, maklumat perkhidmatan pendidikan kepada anda atau yang diperlukan oleh anda dari semasa ke semasa;
  2. untuk mematuhi undang-undang dan peraturan NEUC dalam menjalankan perniagaannya;
  3. untuk memproses apa-apa bayaran yang berkaitan dengan perkhidmatan yang disediakan; dan
  4. untuk pengurusan rekod dalaman kami.
     

Penyimpanan dan Pengekalan Data Peribadi

Maklumat peribadi anda disimpan dengan selamat dalam fail salinan keras dan / atau salinan lembut dalam pangkalan data di dalam kawasan selamat kami, yang mana praktikal, selaras dengan undang-undang dan peraturan yang diguna pakai untuk menghalang pemprosesan data peribadi anda yang tidak dibenarkan atau menyalahi undang-undang termasuk kehilangan, penyalahgunaan, pengubahsuaian, akses tanpa kebenaran atau tidak sengaja atau pendedahan, pengubahan atau pemusnahan.

Apa-apa data peribadi yang anda berikan kepada kami tidak akan dijual, disewa atau didagangkan tetapi akan disimpan oleh kami seberapa lama yang perlu bagi memenuhi Tujuan seperti yang dinyatakan di atas dan di mana perlu, untuk memenuhi keperluan undang-undang, peraturan atau pendidikan.
 

Pendedahan dan Pemindahan Data Peribadi

Data peribadi yang diberikan kepada kami secara amnya akan dirahsiakan tetapi anda dengan ini bersetuju dan memberi kuasa kepada kami untuk menyediakan dan / atau mendedahkan Data Peribadi anda kepada kategori pihak berikut:

A) Jika anda adalah pelajar semasa, bekas pelajar atau bakal pelajar, ibu bapa, penjaga:

  1. Kementerian Pengajian Tinggi (KPT), Agensi Kelayakan Malaysia (MQA) dan / atau mana-mana lain jabatan / agensi kerajaan yang sah, pihak berkuasa dan pengawal selia industri berkanun;
  2. badan-badan profesional yang berkaitan yang menyediakan perkhidmatan atau produk berkaitan dengan NEUC seperti agensi insurans / pihak penyedia insurans, rakan kongsi universiti, PTPTN, SOCSO, KWSP, pemeriksaan luaran dan / atau badan biasiswa dan pihak ketiga yang dilantik seperti peguam, juruaudit, perunding, penasihat, kontraktor;
  3. juruaudit NEUC, perunding, akauntan, peguam atau penasihat kewangan atau penasihat profesional yang lain;
  4. penderma biasiswa atau penyedia pinjaman, hadiah dan tajaan;
  5. badan-badan pelajar (seperti kesatuan pelajar, kelab, persatuan dan alumni);
  6. Syarikat dan / atau organisasi yang menyediakan latihan dan peluang pekerjaan;
  7. Syarikat dan / atau organisasi yang membantu anda dalam pemprosesan, pentadbiran, dan / atau sebaliknya menyampaikan perkhidmatan yang anda minta.
  8. Melainkan jika dikehendaki atau dibenarkan berbuat demikian oleh undang-undang, kami tidak akan menjual, menyewa, berkongsi atau mengedarkan apa-apa maklumat yang anda berikan kepada kami tanpa mendapat kebenaran daripada anda.

B) Jika anda adalah penjual, pembekal, pembekal perkhidmatan dan pelawat:

Data peribadi anda yang diberikan kepada kami diproses secara dalaman oleh NEUC. Akses kepada maklumat peribadi anda adalah terhad kepada kakitangan yang ditugaskan untuk memproses maklumat peribadi anda selaras dengan keperluan pekerjaan masing-masing; dan hanya maklumat yang perlu sahaja diberikan kepada kakitangan yang berkaitan.

Melainkan jika dikehendaki atau dibenarkan berbuat demikian oleh undang-undang, kami tidak akan menjual, menyewa, berkongsi atau mengedarkan apa-apa maklumat yang anda berikan kepada kami tanpa mendapat kebenaran daripada anda.
 

Akibat Keengganan / Kegagalan Memberi Data Peribadi

Anda berkewajiban untuk melengkapkan semua kategori Data Peribadi yang kami minta daripada anda untuk Tujuan seperti yang dinyatakan di atas. Kegagalan untuk membekalkan Data Peribadi tersebut atau jika anda kemudiannya menarik balik persetujuan untuk pemprosesan Data Peribadi anda, kami mungkin tidak dapat memproses permohonan / permintaan anda atau terus menyediakan perkhidmatan kami.
 

Hak Akses dan Pembetulan

Anda sebagai Subjek Data sentiasa mempunyai hak untuk meminta akses kepada, membetulkan dan / atau mengemaskini Data Peribadi anda yang tidak tepat, tidak lengkap, mengelirukan atau tidak terkini, jika perlu. Anda boleh menghubungi jabatan seperti yang dinyatakan di bawah untuk tujuan tersebut:

A) Jika anda adalah pelajar semasa, bekas pelajar atau bakal pelajar, ibu bapa, penjaga:

Pejabat Pendaftar Kolej Universiti New Era
Blok B & C,
Lot 5, Seksyen 10, Jalan Bukit, 43000 Kajang, Selangor.
Tel: 603-87392770
Faks: 603- 87336799
Emel: registrar@newera.edu.my

B) Jika anda adalah penjual, pembekal, pembekal perkhidmatan dan pelawat:
Jabatan Hal Ehwal Umum Kolej Universiti New Era
Lot 5, Seksyen 10, Jalan Bukit, 43000 Kajang, Selangor.
Tel: 603-87392770
Faks: 603- 87336799
Emel: general@newera.edu.my
 

Pautan ke laman web Pihak Ketiga

Pautan ke laman web lain disediakan untuk kemudahan dan makluman anda. Laman-laman web ini mungkin mempunyai dasar privasi mereka sendiri. Kami mengesyorkan untuk anda menyemak jika anda melawat ke mana-mana laman web yang dipautkan. Kami tidak bertanggungjawab untuk pengumpulan, penggunaan, penyelenggaraan, perkongsian atau pendedahan data dan maklumat oleh pihak ketiga tersebut.
 

Kuki

Kuki adalah fail kecil yang disimpan ke cakera keras komputer anda yang mengesan dan menyimpan maklumat tentang interaksi anda dan penggunaan laman web kami (butiran log masuk sistem, alamat e-mel dan kenalan). Ini membolehkan Laman Web NEUC, melalui pelayan untuk menyediakan anda dengan pengalaman yang disesuaikan dalam laman web kami dan maklumat ini akan digunakan untuk tujuan yang diperlukan sahaja.
 

Konflik

Sekiranya berlaku apa-apa percanggahan di antara Polisi Privasi Bahasa Inggeris ini dan Polisi Privasi Bahasa Malaysia, terma di dalam Polisi Privasi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.
 

Notis

NEUC boleh meminda polisi ini dari semasa ke semasa. Jika kami membuat apa-apa perubahan besar, kami akan memberitahu anda dengan menyiarkan notis yang jelas di Laman Web.


(Updated in June 2017)
(Revised and Approved by Administration Meeting on 14th June 2017)